Dit Belgische familiebedrijf is marktleider in de Benelux en heeft uitgesproken troeven in handen: korte beslissingslijnen, een proactieve aanpak en een groot ecologisch hart. Om hun differentiërende dynamiek in de verf te zetten, opteerden we voor een update van hun huisstijl en verzorgden we de communicatie voor het grootste chocolademagazijn ter wereld…

Introbeeld Folder Helm WDP

Feller, dieper, herkenbaarder

Afgelopen maanden werd er werk gemaakt van een evolutieve huisstijl. Het WDP-logo kreeg een verhoogde intensiteit met een meer expliciete oranjetint, een scherpere grijstint en een geoptimaliseerd contrast. Werf- en werkkledij, helmen, veiligheidskleding en de verschillende brochures werden onder handen genomen waarbij infografieken werden gerestyled. Het nieuwe kleurenpallet wordt voortaan gehanteerd voor de volledige WDP-iconografie. Ook in het kader van vakbeurzen.

Logo WDP

Finaal zetten we de puntjes op de i met de uitwerking van hun nieuwe briefhoofd, omslagen, presentatiemappen… tot en met het huisstijlboek.

Huisstijl WDP

Het grootste chocolademagazijn ter wereld

De titel verraad het al: voor Barry Callebaut - Belgische wereldspeler op de chocolademarkt - ontwikkelt WDP het grootste distributiecentrum van de chocolade-industrie. Jawel, het grootste ter wereld.

Dit nieuwe Global Distribution Centre wordt de Belgische logistieke hub voor de wereldwijde chocoladedistributie van Barry Callebaut. Op deze ideale locatie langs de autosnelweg te Lokeren zal Barry Callebaut al zijn voorraden in één gigantische warehouse centraliseren. Dit project wordt uniek en duurzaam en zal volledig energieneutraal opereren. Met zijn 60.000 m² spreekt het tot de verbeelding.

Een dergelijk project heeft natuurlijk een digitale thuisbasis nodig. Het stimuleert de interesse van klanten en prospecten, maar eveneens van de vele passanten langs de autosnelweg. Met een nieuwe, tweetalige projectwebsite (https://www.chocolade-magazijn.be/) wordt het integrale project toegelicht. Een bezoekersvideo, verschillende renders & animaties, regelmatige updates… de volledige bouw krijgt letterlijk een digitaal leven, zoals de video verder illustreert.