Vanuit die overwegingen werd dan ook het startschot gegeven voor de rebranding, OMP tunen voor de toekomst in al haar uitingen door elk aspect scherp te stellen. Dat gebeurde door het strategisch document van de klant te vertalen naar een marketingcommunicatiestrategie met een geïntegreerde creatieve uitwerking.

Brand image

Making your day
Die uitwerking ging van start met een nieuwe identiteit. Te beginnen met het concept ‘making your day’. Deze slogan zet vol in op het menselijke aspect van het bedrijf en blijft bewust zo ver mogelijk weg van het rationeel gegeven van Supply Chain Planning. Door in te zetten op human capital en de klant centraal te zetten, kiest OMP een unieke positionering in de branche.
Dat doen ze ook met de introductie van de OMP-move, die mensen de ‘dot’ uit het logo op borsthoogte laat vormen met alle vingers van beide handen. De move beeldt de waarden ‘right from the heart, straight to the point’ uit en legt de Belgische wortels en nuchterheid van OMP bloot. Die rechtdoorzee benadering kenmerkt het bedrijf, maar tegelijkertijd zijn ook menselijkheid, passie en warmte aan de orde. ‘Making your day’, maar dan echt.

Website design

Website
Verder kreeg ook de OMP-website, als de voornaamste communicatietool, een totale make-over. Daarvoor werd resoluut de kaart van video getrokken. Met hetzelfde strak, simpel en essentieel design dat ook het nieuwe logo kenmerkt.

Unison PlanningTM
Intussen werd ook het solution concept van de toekomst scherpgesteld en voorgesteld als Unison PlanningTM. Bekijk hier de volledige animatievideo.

Animation video Unison Planning

De resultaten
De rebranding van OMP stellen wij dan ook met veel trots voor. We werkten passioneel aan de strategie, identiteit, positionering en communicatieplanning en nu kunnen we er niet meer over zwijgen.
OMP spreekt al zijn verschillende doelgroepen aan - analisten, prospects, klanten, huidige en toekomstige werknemers - dankzij een menselijke positionering. ‘Making your day’, in combinatie met een nieuwe identiteit en de keuze voor storytelling en video’s geven OMP de kans om meer dan ooit als thought leader te worden gepercipieerd.