Innovatie is een inherent deel van het OMP-DNA, het is dus alleen maar logisch om alle nieuwe ontwikkelingen en prestaties van de verschillende teams in de spotlight te zetten. En waar kan dat beter dan op hun eigen OMP Innovation Market?

Introbeeld OMP Innovative

De OMP Innovation Market is de breeding ground waar alle innovatieve projecten en initiatieven samenkomen. Als ster van de show, werkten we met het oog op The Year of the Future, aan een atypische mascotte, de OMP-robot. Die kan op allerlei manieren in het dagelijks leven van OMP geïmplementeerd worden en bestaat zowel in digitale als in fysieke vorm. Er werd zelfs een geanimeerde hologramversie voorzien.

Beide vormen hebben hun eigen functie binnen het universum van OMP. De fysieke robotjes worden onder de teams verdeeld als hebbeding en reiscompagnon. De illustratie- en hologramversies assisteren dan weer bij presentaties en andere interne bedrijfscommunicatie.

Folder Omp innovative

Om dit eigenzinnig figuurtje een naam te geven, werd er ook een wedstrijd voor de werknemers uitgeschreven waarbij iedereen suggesties kan doen. De geïllustreerde versie van de robot kreeg bovendien een hele reeks uiteenlopende gelaatsuitdrukkingen mee, zodat de robot naast futuristische, ook menselijke trekjes heeft. Een aspect dat prima rijmt met de menselijke kant van OMP.

Name Robot

Nog een element van innovatie en toekomstgericht denken, toont de reeks animatievideo’s: What the Future Holds. Daarin worden challenges voor de toekomst uitgelijnd en anticipeert OMP op de kwesties die de toekomst zal voorschotelen. Maar kijk hieronder vooral zelf al even mee naar deel één van de serie.