Van 1933 tot nu

Maurice Mathieu was één van de grondleggers van de smeersalades zoals we ze nu kennen. Wat begon in 1933 met het inleggen van haring, groeide al snel uit tot zelfbereide mayonaise en dressings. Met zijn befaamde ‘kip curry’ en ‘champignon à la grecque’ werd het merk Maurice Mathieu in de jaren 1950 en ‘60 een echte household name in het Antwerpse, maar ook tot ver daarbuiten. De sauzen en smeersalades waren zo’n succes dat ze de recepten niet durfden wijzigen, en het in hun oorspronkelijke staat doorgaven van generatie op generatie. Al kwamen er sindsdien wel bijna 30 verschillende soorten dressings en sauzen bij, en op basis daarvan, meer dan 40 salades. De filosofie van Maurice Mathieu bleef daarbij de leidraad: met enkel de allerbeste ingrediënten maken ze dag in, dag uit, een huisgemaakt gamma dressings, sauzen en salades met respect voor traditie en vakmanschap.

Banner MM 2280x1434

Met een knipoog naar weleer

Om al dat vakmanschap op een hedendaags bordje te presenteren, nam Maurice Mathieu Vandekerckhove&Devos in de arm. Wij gaven op onze beurt het logo een verjongingskuur en kwamen met de slogan ‘Dag in, dag uit, vers bereid’, die de kwaliteit, authenticiteit en no nonsense attitude van Maurice Mathieu extra in de verf zet. Ook de corporate identity (van visitekaartje tot verpakking) kreeg een volledige update - met een moderne knipoog naar de vichyruit, sinds mensenheugenis het meest keukengerelateerde patroon in onze contreien. Ook de kernwaarden van het merk kregen van ons elk een tastbare illustratie mee. Dankzij onze style guide is Maurice Mathieu klaar om verder geschiedenis te schrijven.

BR animatie

Een evolutieve aanpak

Met veel trots introduceerde Maurice Mathieu in het najaar van 2020 zijn ‘vernieuwde gezicht’ waarmee het merk zich in de toekomst verder op de kaart kan zetten. Het vernieuwde logo ziet er nog altijd vertrouwd uit, om de traditie en het vakmanschap niet uit het oog te verliezen, maar het kreeg wel een eigentijdse uitstraling mee. Bovendien kondigde Maurice Mathieu enkele nieuwigheden aan binnen hun salade- en sauzenassortiment, een dankbare vuurdoop voor de vernieuwde huisstijl waar we met Vandekerckhove&Devos voor zorgden. Smakelijk!

Maurice mathieu 331x526