Identiteit
Het enige wat aan het begin van deze opdracht vast lag, was de naam van het bedrijf en het principe om enkel in staalskelet te bouwen. Verder kregen we carte blanche. Vanuit de naam en de kenmerken van staalskelet, ontwikkelden we een eigenzinnige identiteit. De frisgroene kleur heeft een duidelijke link met de naam van het bedrijf, maar ook met het ecologische aspect van deze bouwwijze. Maar vooral: de kleur is eigen in de markt. Vanuit het logo kregen ook de huisstijltools en andere communicatiemiddelen vorm.

Huisstijljade

Communicatietools
Samen met Jade ontwikkelden we alle tools om succesvol aan de slag te gaan. Dat gaat van huisstijltools tot duidelijke signalisatie, van projectbrochures tot een heel eigen magazine. Dat magazine bleek een schot in de roos. Het werd ontwikkeld om de optoppingsactiviteiten van J-Top (merk van Jade building company) in de markt te zetten. In het magazine komt de lezer alles te weten over de unieke kwaliteiten van staalskeletbouw en de ongekende mogelijkheden van optoppen in dit materiaal. Van draaiboek tot interviews, copywriting, vormgeving, drukwerk… Een grote verspreiding en een bijdruk later, zijn een tevreden klant en een stijgende vraag naar optoppingen via de website het gevolg.

Website design mobile desktop

Website
Samen met The Craft ontwikkelden we ook de website voor Jade building company. Helemaal in lijn met de huisstijl, brengt deze website een overzicht van alle (toekomstige) projecten, een aantal testimonials en het antwoord op de meest prangende vragen over staalskeletbouw en optoppen. Daar voegden we ook de Top-Check aan toe, een korte vragenlijst om samen te achterhalen wat de optopmogelijkheden voor een gebouw zijn. Dit platform is dé lead-generator voor Jade, de hoofdmoot aan optoppingsvragen loopt binnen via dit kanaal.

Brochure design Jade

Lancering - Persaanpak
Een staalskeletbouwer in België, dat was vrij nieuw voor de komst van Jade. Een staalskeletbouwer met specialiteit in optoppingen was uniek. J-Top (het optop-merk van Jade building company) was de ideale voedingsbodem voor de pers: de juiste timing (vlak voor Batibouw), een toplocatie voor de persconferentie (Villa in the Sky - een indrukwekkende optopping in Brussel), een nieuwe ontwikkeling in België en het grote future-gehalte deden de pers gretig luisteren en smakelijk tafelen. Dankzij onze persaanpak kon deze starter rekenen op mooie free publicity.