Een wake-up-call van wereldformaat

Maart 2020 verraste met een uppercut. COVID-19 klopte aan ieders deur en bracht een tsunami aan globale veranderingen met zich mee. Consumentengedrag draaide 180° en megatrends zoals digitalisering en duurzaamheid accelereerden enorm. Veel bedrijven wisten even niet meer van welk hout pijlen maken, maar deze tijden van disruptie bieden ook unieke kansen. Om ondernemers te helpen hun veerkracht terug te vinden en fundamenteel te vernieuwen, werd Innovaders in het leven geroepen. Het momentum was er, dus werden onze teams geactiveerd om in niet meer dan 6 maanden een volledig geïntegreerde campagne uit te bouwen. Kanaal Z, L’Echo en Trends - Trends/Tendances ondersteunden de lancering op 27 augustus met reportages en artikels. Aansluitend komen de vakbladen uit de verschillende sectoren aan bod.

Introbeeld Innovaders

De VDK-treatment

Terwijl de wereld onder de effecten van COVID-19 kreunde, zaten wij bij VDK niet stil. Helemaal in lijn met het DNA van het toekomstige Innovaders, zetten wij onze schouders onder dit nieuwe project, dat we - met lak aan de economische instabiliteit - mid-lockdown binnenrijfden. UCRC kreeg de volledige VDK-treatment en werd Innovaders. Met een nieuwe identiteit, logo, huisstijl, website, brochures, video’s en andere communicatiemiddelen staken we UCRC helemaal in het nieuw.

Innovaders Website beeld rechts

Een natuurlijke start was daarbij de naam: ‘Innovaders’ heeft, net als de organisatie, verschillende lagen. Zo is er het gegeven van ‘invading’, of binnenvallen, omdat de partners diep in de core-business van hun klanten duiken om zo te kunnen ondersteunen, inspireren en vernieuwen. Daarnaast is er natuurlijk de link met innovatie, een gegeven dat diep in Innovaders als koepelorganisatie en de tien partners verankerd zit.

Newsletter

We produceerden bovendien volledig in house een hele reeks video-testimonials met klanten van Innovaders. Daarvoor werkten we samen met verschillende Belgische bedrijven uit uiteenlopende sectoren, waaronder bekende namen zoals Sioen en Deceuninck. Belgische innovatie initiëren en ondersteunen, is dan ook niet voor niets de kern van Innovaders.

Welcome to the new world!

De 10 Innovaders-partners zijn BIL (lastechnieken), Centexbel (textiel- en kunststofverwerkende industrie), BCRC (keramiek), CRIC-OCCN (cement, cementgebonden materialen en beton), CRM (metallurgie), WOOD.BE (hout- en meubelindustrie), WTCB (bouwsector), Sirris (technologische industrie), OCW (wegenbouw) en Volta (elektrotechniek).

Meer info op www.innovaders.be