Storytelling
Als expert in transfertechnologie - met focus op kleur en design, vernieuwing en gebruiksgemak voor de chef - had IBC een eenduidige positionering nodig om alles in onder te brengen. Onze denkoefening resulteerde in The Color Cuisine, een open keuken waarin gekookt wordt met innovatie, interactie, co-creatie, knowhow, kennisdeling, design, kleur … Een keuken waarin chefs alles aangereikt krijgen om hun eigen kunde en creativiteit naar een hoger niveau te tillen.

Catalogi
Het concept van The Color Cuisine komt volledig tot uiting in de trend- en productcatalogi van IBC. Elk seizoen wordt het nieuwe aanbod gepresenteerd in combinatie met de nieuwe trends op vlak van kleur en design. Om de twee jaar komt een Essentials-cataloog uit. Daarin brengen we de algemene collectie en komen de trends nog uitgebreider aan bod. Storytelling, fotografie, kleur, design, lay-out, alles speelt een belangrijke rol om de nieuwe collecties succesvol in de markt te zetten.

Color Cuisine

Foodpaint App
Als expert in kleur heeft IBC alle kennis in huis over specificaties, gebruik en wetgeving rond kleur in voeding. Vanuit de openheid van The Color Cuisine wordt die kennis gedeeld met de Foodpaint App. In die app vind je alle kleuren terug waarmee de designs van IBC worden getransfereerd.

Product-ontwikkeling
Een expert in kleuren heeft een spectaculair kleurengamma. Enter Cocoart™ en Power Flowers™. Voor dit laatste product maakten we niet enkel alle branding en een handige app, we gaven ook de productontwikkeling een boost.

Food Paint Smartphone App

De resultaten
The Color Cuisine leeft. Nieuwe producten, designs en kleuren verspreiden zich snel, chefs linken hun naam met veel enthousiasme aan IBC én de verkoopscijfers gekoppeld aan de nieuwe catalogi gaan steeds in stijgende lijn. Productie is niet langer de hoofdfocus, het bedrijf wordt vandaag gepercipieerd als transferexpert met focus op kleur, design en gebruiksgemak in de keuken.

Essential pages