Het product
Vandaag gebruiken chocolatiers en bakkers vloeistoffen en poeders om hun chocolade te kleuren. Een rommelige, onstabiele manier van werken. Daar brengt IBC verandering in met een gloednieuw product gebaseerd op cacaoboter met een hoge concentratie aan kleurstof. Het voordeel? Makkelijk te gebruiken en te doseren, perfect te mixen en te mengen, proper en stabiel te verwerken en sterk geconcentreerd in kleur.

Power Flowers_intro

Productontwikkeling
Een straf product moet ook straf zijn in vorm, gebruik en toepassing. Maar zoals steeds: form follows function. We ontwierpen de vorm, een bloem, om maximaal in te spelen op het gebruiksgemak. Dankzij de bloemblaadjes kan je elke Power Flower makkelijk exact doseren en zonder verlies verwerken.


Power Flowers™ applicatie
Om het creëren van kleuren nóg makkelijker te maken, ontwikkelden we een app voor iOS en Android. Nieuwe kleuren en hun samenstelling ontdekken, favorieten bewaren en instructievideo’s bekijken, het kan allemaal. Het mooiste van alles? De app controleert automatisch of jouw recepten voldoen aan de diverse wereldwijde wetgevingen.

Power Flowers_Smartphone

De resultaten
Sinds de lancering is het Power Flowers™ concept en gamma een regelrecht succes. Marcolini is een absolute fan geworden. En intussen wordt het product gelanceerd in Amerika en Japan, worden nieuwe kleuren gecreëerd, is een reeks kleuren van natuurlijke oorsprong toegevoegd, werd de Power Flowers™ app op zo’n 7.000 smartphones en tablets geïnstalleerd … Kortom: sterke ideeën worden extra krachtig als je ze mixt met conceptueel denken. En dat gebeurt als klanten en bureaus samensmelten om maximale toegevoegde waarde te genereren.

En intussen … wordt een volledig nieuw gamma Flowers gelanceerd: de Flavor Flowers™ waarin smaak en kleur samenkomen. Wordt vervolgd.

BCL_06406_flower Power_laptop

Branding
Ook de merknaam voor dit product was een belangrijk aandachtspunt. We gaven deze innovatie een goede naam en doopten ze “Power Flowers™”, krachtige bloemen die overal kleur aan geven. Van verpakking tot kleurenwaaier, introductiefolder en -poster, website en demofilmpjes: alles draagt de krachtige eenvoud van dit concept uit.