Storytelling
Het verhaal van Bostoen kreeg een heuse shift. Van eerder koel en technisch naar warm en bereikbaar. Dit is niet enkel voelbaar in de corporate story en nieuwe tone-of-voice, maar ook in de corporate image, het nieuwe logo, de huisstijl, op de website… Het nieuwe Bostoenconcept wordt gebundeld in de lijn “Thuiskomen, da’s Bostoen”, in combinatie met een aantrekkelijke en eigen visuele taal en corporate beeld.

Huisstijl Bostoen

Corporate branding
Thuiskomen, da’s Bostoen. Een lijn vol emotie en hartelijkheid. Daar hoort een warm, sympathiek logo bij. We gingen aan de slag en hertekenden het logo volledig, maar zonder te breken met de herkenbaarheid en vertrouwdheid van het verleden. Vanuit het nieuwe logo werden alle huisstijlmaterialen en communicatietools herbekeken, met een uitgepuurde brand manual vol verfrissende templates als gevolg.

Website
Samen met The Craft namen we ook de website van Bostoen onder handen. Zodat ook dit kanaal het verhaal volledig ondersteunt, van de juiste customer journeys en flows tot marketing automation en remarketing. De centrale vraag? Waar wil jij thuiskomen? Het antwoord: bij Bostoen kan je thuiskomen waar en hoe jij dat wil.

Thuiskomen

Thuiskomen Magazine
Het gevoel van thuiskomen, het moet zowat het mooiste gevoel zijn dat er bestaat. Om dat gevoel te versterken, ontwikkelden we een lifestyle magazine voor Bostoen. Van draaiboek tot copywriting, fotografie, drukwerk en verspreiding. Boordevol inspiratie, weetjes, getuigenissen en interieurtips.

Spread the word
Je mag nog zo sleutelen aan je verhaal en je identiteit, als je er niet mee naar buiten komt, heeft het weinig zijn. We pakten de hele communicatie-aanpak van Bostoen aan en tuneden die om richting het nieuwe verhaal. Van radio tot krantenadvertentie, van beursstanden tot regionale affichage, van online bannering tot aanwezigheid in magazines, we dompelden alles onder in de nieuwe strategische taal.

IMac_Bostoen

De resultaten
Thuiskomen, da’s Bostoen. Een warme perceptie die zich stevig verankerde in de bouwmarkt: Bostoen is en blijft een top-of-mind speler met grote naamsbekendheid. Dankzij de vernieuwde identiteit, positionering en communicatiestrategie loopt de lead generation voor woonprojecten op volle toeren, met kwalitatieve cont(r)acten tot gevolg.