Megatrends zijn grote, stuwende krachten in de maatschappelijke evolutie. Ze zullen de toekomst in de komende 10 - 20 jaar beïnvloeden. Megatrends zijn zekerheden (met een paar kleine elementen van onzekerheid om het spannend te houden). Ze vormen de perfecte zaden om de strategie van uw bedrijf uit te laten ontkiemen.

Al meer dan 10 jaar gebruiken we bij het ontwikkelen van de strategieën van onze klanten megatrends zoals veroudering, verstedelijking, individualisering en personalisatie als empowerment van inzichten. Het marktpotentieel voor innovatieve producten, diensten en oplossingen wordt nog steeds wordt onderschat en ondergewaardeerd, net als hun nut bij het afstemmen en optimaliseren van bedrijfs- en communicatiestrategieën.

Snel, sneller, snelst

Sinds het laatste decennium werden we geconfronteerd met een hoog tempo van verandering. Technologische en digitale ontwikkelingen zijn de voornaamste drijfveren achter de belangrijkste megatrend: versnelling. Niet alleen zal deze trend van kracht blijven, hij zal zelfs in belang toenemen en een steeds complexere wereld veroorzaken. Dit zal op zijn beurt countertrends genereren, zoals terugkeren naar een "eenvoudig leven", digitale detox, authenticiteit en low-tech. Was het niet John Naisbitt die zei dat we de helft van onze tijd aan het maken van technologie spenderen en de andere helft ervan weglopen?

Het middensegment van de markt sterft

Een trend om in gedachten te houden, is polarisatie. De wereld zal uit uitersten bestaan. Denk aan luxemarkten versus kortingsverbruik. Individualiteit versus mainstream. Overdaad versus minimalisme. Er zullen nauwelijks compromissen gesloten worden. De druk op de middelste manier van consumeren zal zelfs in alle markten toenemen. En met de hulp van het internet zal deze megatrend verder versnellen - zoals we al kunnen opmerken in de huidige maatschappij.

Ben jij klaar voor deze megatrends?

JIJ MAAKT DE ZORGEN,

wij de oplossingen. Spring eens binnen.

Tel.: +32 (0)9 210 72 10
hi@vandekerckhove-devos.com