De huidige gezondheidscrisis dwingt ons naar een nieuwe manier van leven. We beleven een grootschalige gedragsverandering, waarschijnlijk de grootste in onze recente geschiedenis. Reeds voor COVID-19 was de digitale disruptie een realiteit. Deze coronacrisis is de steekvlam die zorgt voor een extra versnelling. Fasten your seatbelts. Voor sommige bedrijven zal deze fase terminaal zijn. Maar voor velen biedt dit uitzicht op een vernieuwde dynamiek. We staan immers niet alleen met onze visie: “Don’t just bounce back. Bounce forward”.

Een nieuw publiek

De consument was een sociaal actief, reisgraag individu met een leven in sneltreinvaart. Of dat was hij, tot januari 2020. Het publiek van nu zit thuis en is volop een andere manier van leven aan het ontdekken.

Eén van de opvallendste ontwikkelingen is het vrijkomen van tijd. Door thuis te zijn, heeft iedereen meer tijd dan ooit tevoren. Tijd die onder andere opgevuld wordt met veel screen time. In de ruimste zin van het woord, want zelfs gewoon lezen wordt weer hip. De zap-cultuur wordt ingeruild voor uitgesproken meer schermtijd dus ook meer ruimte voor langere boodschappen en videocontent tot en met sociale mediatoepassingen zoals Instagram en Facebook Live. De grafieken met de dagelijkse evolutie van het verkeer op enkele immens populaire websites liegen er niet om. En daar begint het nog maar… Voor het eerst in lange tijd hebben we de onverdeelde aandacht van het publiek. Een unieke kans om uw product of bedrijf te connecteren met zijn doelpubliek.

Schermafbeelding 2020 04 28 om 09 22 37

Met een nieuwe stijl

Nog een gevolg van massaal thuiswerken - en/of tijdelijke werkloosheid - is de toename van instant creativiteit. De creatie van from-home-content zet een nieuwe standaard. Fotoshoots in slaapkamers, talkshows vanuit de woonkamer of kookprogramma’s in de thuiskeuken zullen er onvermijdelijk anders uitzien dan hun equivalenten uit de professionele studio. Homemade content en met een iPhone geschoten beelden zijn minder gepolijst en net daardoor solidair met het publiek dat eveneens opgesloten zit in eigen huis. Perfectie is voorlopig geen prioriteit meer… Authenticiteit daarentegen…

Nog nooit eerder was de wereld zo verenigd. Kind is het nieuwe cool. En virtueel is de nieuwe realiteit. Zaken als e-learning, virtual reality en mobiele consultancy krijgen volop kansen. Maar ook u als adverteerder kan creatief uit deze hoek komen.

I Mac Bakersat Home Home

En nieuwe bezigheden

Nu niet alleen werkvergaderingen en shoppen online gebeuren maar ook familiediners, feestjes, museumbezoeken, concerten en quizavonden allemaal een virtuele variant krijgen, groeit ieders schermtijd exponentieel. Virtuele ruimtes zijn het nieuwe ‘buitenkomen’ en de nieuwe shoppingruimte. Zo was de plotse (maar niet verrassende) opkomst van home baking een opportuniteit voor Ranson. De webshop was reeds in volle ontwikkeling, maar we hebben het met onze collega’s van The Craft versneld in de markt gelanceerd. Check out: bakersathome.be.

On a positive note

Vele van onze dagelijkse frustraties en ‘first world problems’ zoals tijdgebrek, overlappende planningen, een vlek op je hemd of parkeerboetes zijn opeens niet meer aan de orde. Deze plotselinge reality check doet ons beseffen dat we niet onkwetsbaar zijn. Net nu we als maatschappij alles anders ervaren, is de timing perfect om nieuwe ideeën en samenwerkingen te lanceren en onaangeboorde mogelijkheden voor je merk of product te ontdekken. No time like the present time.

Bij Vandekerckhove&Devos worden we altijd enthousiast van de vele impulsen die de markten uitsturen. Onze teams zijn fully operational en paraat om u bij te springen met ondubbelzinnig advies, straffe concepten en duurzame communicatieplannen. Don’t just bounce back. Bounce forward.

Let’s meet soon.

JIJ MAAKT DE ZORGEN,

wij de oplossingen. Spring eens binnen.

Tel.: +32 (0)9 210 72 10
hi@vandekerckhove-devos.com