Nieuwe productlijnen, nieuwe ontwikkelingen, nieuwe seizoenen... ze blijven komen. En met hen komen nieuwe catalogi. Je ziet saaie lijsten met stock keeping units en eindeloze tabellen met productdetails? Niet met ons! Want als wij het geheel capteren, dan komen storytelling en emoties vanzelf.

We presenteren je: een snelle en eenvoudige checklist om de impact van je catalogus te verbeteren.

1. Verhaal? Check!

Beschouw je catalogus nooit als een eenmalige uitdrukking. Het moet altijd deel uitmaken van je complete communicatiestrategie. Laat dus al je uitingen hetzelfde verhaal vertellen.

Een lijst met producten is slechts een lijst met producten. In plaats van saaie tabellen, neem je jouw klanten en prospecten mee op reis. Wanneer je een verhaal vertelt, verrijkt met ideeën en inspiratie over waarom en hoe je jouw producten op nieuwe en verrassende manieren kunt gebruiken, gecombineerd met informatie over jouw bedrijf, zal jouw catalogus vol inspiratie zitten.

Quax Storytelling 1
Quax Storytelling 2

Hoe vertel je je verhaal? De mogelijkheden zijn oneindig. Je kunt het zelf vertellen, je laat je klanten of werknemers dat doen, je maakt een mascotte om het naar voren te brengen, organiseert interviews... Maar pas op: laat je innerlijke King Kong niet pronken - overdrijf niet zodat je geloofwaardigheid blijft.

Vertel je verhaal doorheen je hele catalogus. Breng het niet alleen als een introtekst, maar gebruik het als een richtlijn om interessante visuals te maken, laat het terugkomen in de productfotografie, gebruik het op de cover en in de titel.

2. Maak er een lust voor het oog van

Magnitude Treat For The Eye 1

Een goed geschreven verhaal vraagt ​​om een ​​perfect uitgevoerde lay-out. Denk goed na en laat de details kloppen. Het is belangrijk om de lay-out aan te passen aan de afbeelding(en) die je wil weergeven en aan het verhaal dat je wil vertellen. Een goed ontwerp ondersteunt je verhaal, een slecht ontworpen catalogus haalt je onderuit.

Magnitude Treat For The Eye 2

Een goede look & feel zijn belangrijk, maar dat is niet het enige. Even belangrijk: jouw catalogus moet gebruiksvriendelijk zijn. Creëer een logische en intuïtieve structuur en maak het niet complex.

3. Visuals zijn de sleutelwoorden

Ben je ooit gaan shoppen zonder enig idee wat je wou kopen? De kans is groot dat je naar de mannequins in de etalages hebt gekeken en minstens één element van hun outfits hebt gekocht. Waarom? Zien is gelijk aan kopen. Dus laat je producten schitteren. Laat ze opvallen met behulp van kwalitatieve fotografie. Gebruik niet alleen packshots. Ga voor product placement: laat jouw klanten zien hoe ze jouw producten moeten gebruiken en combineren. Inspireer hen met verrassende toepassingen. En alsjeblieft, sla stockbeelden over.

Wees jezelf, gebruik je verhaal om de juiste afbeeldingen te maken.

Quax Visuals Are Key

4. De juiste omslag

Je omslag is je eerste indruk, dit is waar het verhaal begint. De juiste visual, de juiste naam, een intrigerende titel, ze helpen je allemaal om je verhaal (en je producten, natuurlijk) te verkopen.

Zien is kopen. Als je de verkoop van een specifiek product wil stimuleren, kan je overwegen om het op jouw omslag te integreren. Als het algemene concept centraal staat, gebruik je in plaats daarvan een conceptueel beeld. Denk ook aan de titel van de catalogus. Creëer je een nieuwe die bij het onderwerp van elke editie past? Of definieer je een duidelijk en herkenbaar concept voor al je catalogi? Alles hangt af van het imago / beeld dat je wil weergeven en het verhaal dat je wil vertellen.

Ibc Catalogi Covers Liggend Beeld

5. Kies voor geïntegreerde communicatie

Ibc Instagram

Nogmaals: Je catalogus moet altijd deel uitmaken van jouw volledige merk- en communicatiestrategie, dus laat al je communicatiemiddelen hetzelfde verhaal vertellen. Gebruik de afbeeldingen uit jouw catalogus om je sociale media te verrijken en je verhaal op jouw website te vertellen. Verspreid de copy verder via e-mail en koppel terug naar al deze media in je catalogus. Praat over je webshop, nodig je klanten uit om verbinding te maken met sociale netwerken, activeer ze voor je nieuwsbrieven…

Een korte samenvatting - de cataloguschecklist:

  • Past je catalogus in de bredere branding- en communicatiestrategie?
  • Gebruik je de juiste titel?
  • Vertel je een verhaal?
  • Is de lay-out goed uitgevoerd?
  • Is er een logische structuur?
  • Gebruik je aantrekkelijke beelden?
  • Zijn er verrassende producttoepassingen?
  • Is er een aantrekkelijke cover?

Check? Fantastisch!

JIJ MAAKT DE ZORGEN,

wij de oplossingen. Spring eens binnen.

Tel.: +32 (0)9 210 72 10
hi@vandekerckhove-devos.com